Skip to content Skip to footer

Placuszki bananowe

Takie placki to świetna opcja na deser, ciepłe śniadanie i przekąskę. Uwielbiają je dzieci i dorośli. Są ekspresowe w wykonaniu i z ich przygotowaniem poradzi sobie każdy.

Składniki:

1 PORCJA | 315 kcal

  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1,5 łyżki mąki razowej
  • 0,5 łyżki oleju rzepakowego

Przygotowanie: 

  1. Jajko rozbełtać. Dodać mąkę i jogurt.
  2. Banana pokroić w plastry lub rozgnieść na jednolitą masę.
  3. Wymieszać z masą jajeczną i smażyć na patelni.

Zostaw komentarz

0
Powakacyjna promocja na e-booki
Zdrowe lunchboxy i przepisy na jesień

Kup dowolny z serii 30% taniej lub 2 albo 3 e-booki z dodatkowym rabatem (w koszyku wpisz kod ZDROWO)

Sprawdź