Go Back
blog dietetyczny: pasta z awokado

Do kanapek: pasta z awokado

Pyszna, zdrowa pasta do chleba, która pomoże Ci szybko przygotować pożywne kanapki.
Danie śniadania
Rodzaj dania pasty
porcje 2 porcje
Kalorie 230 kcal

Składniki
  

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 suszony pomidor
  • sól, pieprz

Przygotowanie
 

  • Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjąć łyżką ze skórki. Miąższ posiekać lub rozgnieść widelcem.
  • Jajko i pomidora posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
  • Wszystkie składniki wymieszać.
Słowa kluczowe awokado, pasta do chleba