Fasolka z masłem orzechowym
Przepis na fasolkę szparagową w azjatyckim wydaniu
	
    	
		Danie dania główne, sałatki
Rodzaj dania wege
 
    
        
		porcje 1 porcja
Kalorie 310 kcal
 
 
- 250 g fasolki szparagowej
- 0,5  łyżki masła orzechowego
- 0,5 łyżki sosu sojowego
- 1  łyżka sezamu
- 1 łyżka orzechów ziemnych
- 1 łyżka liści kolendry
- chili, sól
- Fasolkę ugotować w osolonej wodzie aż będzie al dente.  
- Na patelni podgrzać masło orzechowe z chilli i sosem sojowym. Do sosu dorzucić fasolkę i podgrzewać przez chwilkę, aż oblepi się cała aromatycznymi przyprawami. 
- Fasolkę podawać natychmiast posypaną orzeszkami, sezamem, świeżą kolendrą.⠀ 
Słowa kluczowe fasolka szparagowa, masło orzechowe