Skip to content Skip to footer

Fasolka szparagowa z masłem orzechowym

Znudziła Ci się fasolka szparagowa z bułką tartą? Mamy świetną alternatywę. Choć z początku to połączenie smaków może wydawać Ci się dziwne, uwierz nam – jest przepyszne i to jedno z ulubionych dań z fasolką  wśród naszych Podopiecznych. 

Fasolka szparagowa z masłem orzechowym i sezamem to świetny pomysł na lekki posiłek w azjatyckim stylu. 

przepis: fasolka szparagowa z masłem orzechowym

Fasolka z masłem orzechowym

Przepis na fasolkę szparagową w azjatyckim wydaniu
Danie dania główne, sałatki
Rodzaj dania wege
porcje 1 porcja
Kalorie 310 kcal

Składniki
  

  • 250 g fasolki szparagowej
  • 0,5 łyżki masła orzechowego
  • 0,5 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżka orzechów ziemnych
  • 1 łyżka liści kolendry
  • chili, sól

Przygotowanie
 

  • Fasolkę ugotować w osolonej wodzie aż będzie al dente. 
  • Na patelni podgrzać masło orzechowe z chilli i sosem sojowym. Do sosu dorzucić fasolkę i podgrzewać przez chwilkę, aż oblepi się cała aromatycznymi przyprawami.
  • Fasolkę podawać natychmiast posypaną orzeszkami, sezamem, świeżą kolendrą.⠀
Słowa kluczowe fasolka szparagowa, masło orzechowe

Zostaw komentarz

0
Powakacyjna promocja na e-booki
Zdrowe lunchboxy i przepisy na jesień

Kup dowolny z serii 30% taniej lub 2 albo 3 e-booki z dodatkowym rabatem (w koszyku wpisz kod ZDROWO)

Sprawdź