Coś na pyszną kolację? Oto nasza propozycja: sałatka z krewetkami i awokado.
Składniki
1 PORCJA | 300 kcal
- 125 g krewetek koktajlowych
- 0,25 awokado
- 2 pomidory koktajlowe
- 1 garść sałaty
- 0,5 ogórka gruntowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 łyżki olej rzepakowego
- 1 ząbek czosnku
- sok z cytryny
- trawa cytrynowa (opcjonalnie)
- 0,25 papryczki chili
Przygotowanie
- Posiekany czosnek, kawałki trawy cytrynowej i papryczkę chili podsmażyć na oleju.
- Dodać rozmrożone i oczyszczone krewetki, podsmażyć.
- Awokado, pomidory i ogórka pokroić, ułożyć na sałacie. Na warzywa wyłożyć krewetki. Polać oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.