Czy wiesz, że klasyczne wielkanocne śniadanie to nawet 1500 kcal? Na szczęście można się cieszyć smakami świąt, jednocześnie nie zamieniając się w okrągłą pisankę. 🙂 Oto przepis na fit przystawkę wielkanocną.
Zobacz też: Wielkanoc w wersji fit
Składniki
6 PORCJI | 1 PORCJA: ok. 105 kcal
- 2 łyżki serka kanapkowego, np. Bieluch, Almette lub Philadelphia
- 2 jajka
- 0,25 papryki
- 4 rzodkiewki
- 1 łyżka chrzanu
- 6 plastrów szynki wieprzowej
- 6 łyżek kiełków
- 0,5 ogórka zielonego
- 3 łyżki szczypiorku + 6 liści szczypiorku do zawinięcia rollsów
Przygotowanie
- Serek kanapkowy wymieszać z tartym chrzanem.
- Jajka ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki.
- Rzodkiewki, papryki i ogórka pokroić w słupki.
- Każdy plaster szynki posmarować serkiem, rozłożyć na nich po równo pokrojone warzywa i jajka oraz kiełki i posiekany szczypiorek. Szynkę zawinąć i związać szczypiorkiem.