Skip to content Skip to footer

Wielkanocne rollsy

Czy wiesz, że klasyczne wielkanocne śniadanie to nawet 1500 kcal? Na szczęście można się cieszyć smakami świąt, jednocześnie nie zamieniając się w okrągłą pisankę. 🙂 Oto przepis na fit przystawkę wielkanocną.

Zobacz też: Wielkanoc w wersji fit

Składniki

6 PORCJI | 1 PORCJA: ok. 105 kcal

  • 2 łyżki serka kanapkowego, np. Bieluch, Almette lub Philadelphia
  • 2 jajka
  • 0,25 papryki
  • 4 rzodkiewki
  • 1 łyżka chrzanu
  • 6 plastrów szynki wieprzowej
  • 6 łyżek kiełków
  • 0,5 ogórka zielonego
  • 3 łyżki szczypiorku + 6 liści szczypiorku do zawinięcia rollsów

Przygotowanie

  1. Serek kanapkowy wymieszać z tartym chrzanem.
  2. Jajka ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki.
  3. Rzodkiewki, papryki i ogórka pokroić w słupki.
  4. Każdy plaster szynki posmarować serkiem, rozłożyć na nich po równo pokrojone warzywa i jajka oraz kiełki i posiekany szczypiorek. Szynkę zawinąć i związać szczypiorkiem.

Zostaw komentarz

0
Powakacyjna promocja na e-booki
Zdrowe lunchboxy i przepisy na jesień

Kup dowolny z serii 30% taniej lub 2 albo 3 e-booki z dodatkowym rabatem (w koszyku wpisz kod ZDROWO)

Sprawdź