Skip to content Skip to footer

Sałatka z krewetkami

Coś na pyszną kolację? Oto nasza propozycja: sałatka z krewetkami i awokado.

 

Składniki

1 PORCJA | 300 kcal
  • 125 g krewetek koktajlowych
  • 0,25 awokado
  • 2 pomidory koktajlowe
  • 1 garść sałaty
  • 0,5 ogórka gruntowego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżki olej rzepakowego
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • trawa cytrynowa (opcjonalnie)
  • 0,25 papryczki chili
 

Przygotowanie

  1. Posiekany czosnek, kawałki trawy cytrynowej i papryczkę chili podsmażyć na oleju.
  2. Dodać rozmrożone i oczyszczone krewetki, podsmażyć.
  3. Awokado, pomidory i ogórka pokroić, ułożyć na sałacie. Na warzywa wyłożyć krewetki. Polać oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.

Zostaw komentarz

0
Powakacyjna promocja na e-booki
Zdrowe lunchboxy i przepisy na jesień

Kup dowolny z serii 30% taniej lub 2 albo 3 e-booki z dodatkowym rabatem (w koszyku wpisz kod ZDROWO)

Sprawdź