Skip to content Skip to footer

Koktajl bananowy z mango

Są takie dni, gdy za oknem leje i wieje, a Ty marzysz tylko o tym, aby w tym momencie znaleźć się na egzotycznej wyspie. Niestety nie opracowałyśmy jeszcze maszyny do teleportacji, ale za to mamy prostą recepturę na koktajl z banana i mango, który pomoże Ci się poczuć właśnie jak na rajskich wakacjach. 🙂

Składniki:

2 PORCJE |  1 PORCJA: 265 kcal

  • 1 banan, schładzany 15 minut w zamrażarce
  • 1 dojrzałe mango, obrane
  • sok z 1 pomarańczy
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • opcjonalnie 1 łyżka syropu klonowego (lub łyżeczka brązowego cukru)
  • 3 kostki lodu

Przygotowanie:

  1. Banana obrać i włożyć na 15 minut do zamrażarki.
  2. Mango umyć, obrać i obkroić miąższ od pestki. Włożyć do pojemnika blendera, dodać banana, sok wyciśnięty z pomarańczy, jogurt grecki i syrop klonowy/cukier. Dodać lód i dokładnie zmiksować (przez około minutę na wysokich obrotach).

 

Zostaw komentarz

0
Powakacyjna promocja na e-booki
Zdrowe lunchboxy i przepisy na jesień

Kup dowolny z serii 30% taniej lub 2 albo 3 e-booki z dodatkowym rabatem (w koszyku wpisz kod ZDROWO)

Sprawdź