Szukasz pomysłu na zdrowe śniadanie? Znudziły Ci się kanapki z szynką i żółtym serem? Pasty kanapkowe to pyszny, zdrowy i szybki sposób na zbilansowany posiłek.
Pasta z awokado zapewni Ci m.in. zdrowe kwasy tłuszczowe, porcję pożywnego białka i mikroelementów, aby dobrze zacząć poranek i mieć energię na całe przedpołudnie. A przy okazji robi się ją ekspresowo. Często wykorzystujemy więc ten przepis w dietach online oraz w planach posiłków dla Podopiecznych naszego gabinetu dietetycznego w Łodzi.
Do kanapek: pasta z awokado
Pyszna, zdrowa pasta do chleba, która pomoże Ci szybko przygotować pożywne kanapki.
Danie śniadania
Rodzaj dania pasty
porcje 2 porcje
Kalorie 230 kcal
Składniki
- 1 dojrzałe awokado
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 ząbek czosnku
- 1 suszony pomidor
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjąć łyżką ze skórki. Miąższ posiekać lub rozgnieść widelcem.
- Jajko i pomidora posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
- Wszystkie składniki wymieszać.
Słowa kluczowe awokado, pasta do chleba