Skip to content Skip to footer

Jogurtowo-owocowe babeczki na zimno

Gdy przychodzi ochota na słodki, lekki deser, te babeczki jogurtowo-owocowe będą doskonałym pomysłem. I nie wymagają pieczenia.

Składniki

5 BABECZEK | 1 BABECZKA: 80 kcal

  • 1,5 szklanki malin
  • 1,5 łyżki miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 0,5 łyżki agar-agar lub żelatyny
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego

Przygotowanie

  1. Owoce zblendować na gładki mus i przetrzeć przez sitko, żeby pozbyć się pestek. Przelać do rondla, dodać miód oraz sok z cytryny i zagotować.
  2. Agar-agar / żelatynę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody i pozostawić do napęcznienia. Następnie przełożyć go do musu i zagotować (przez około 5 minut).
  3.  Całość ostudzić, a następnie wymieszać z jogurtem i zblendować na gładką masę. Przelać do foremek i mocno schłodzić.

Zostaw komentarz

0
Powakacyjna promocja na e-booki
Zdrowe lunchboxy i przepisy na jesień

Kup dowolny z serii 30% taniej lub 2 albo 3 e-booki z dodatkowym rabatem (w koszyku wpisz kod ZDROWO)

Sprawdź