Skip to content Skip to footer

Domowe lody porzeczkowe

Lato bez lodów? Są takie dni, że kompletnie sobie tego nie wyobrażamy. Jeśli jednak jesteś na diecie, lody sklepowe rzadko bywają dobrym wyborem – cukier, cukier i jeszcze raz cukier. Dlatego najlepiej zrób je w domu. 🙂

Składniki

1 PORCJA |  210 kcal

  • 4 garści czarnej porzeczki
  • 1,5 łyżki miodu
  • 4 łyżki jogurtu greckiego

Przygotowanie

  1. Porzeczki zamrozić.
  2. Zamrożone owoce wyjąć z zamrażalnika i odczekać 2-3 minuty.
  3. Zblendować z resztą składników. Można ponownie “domrozić”.

 

Zostaw komentarz

0
Powakacyjna promocja na e-booki
Zdrowe lunchboxy i przepisy na jesień

Kup dowolny z serii 30% taniej lub 2 albo 3 e-booki z dodatkowym rabatem (w koszyku wpisz kod ZDROWO)

Sprawdź