PRZEPISY

Kapuśniak

Kapuśniak to klasyka domowej kuchni. W dodatku wspomaga florę bakteryjną jelit, pomaga oczyszczać organizm, wspiera odporność i pomaga pozbyć się kaca, gdy za bardzo zabalujemy. 😉 Oto przepis na zdrowy kapuśniaczek.

Składniki

2 PORCJE | 1 PORCJA: 196 kcal

  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 4 szklanki bulionu
  • 2 szklanki kapusty kiszonej
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 2 ziemniaki

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno posiekać. Wrzucić do garnka z wrzącą wodą. Gotować ok. 15 – 20 minut.
  2. Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Marchewkę i pietruszkę pokroić.
  3. Gdy kapusta będzie gotowa, odcedzić ją i zalać bulionem. Wrzucić marchewkę, ziemniaka, cebulę (można dodać koncentrat pomidorowy – 0,5 łyżeczki). Wymieszać.
  4. Gotować ok. 15 – 20 minut. Doprawić do smaku.

Write A Comment