Są takie dni, gdy za oknem leje i wieje, a Ty marzysz tylko o tym, aby w tym momencie znaleźć się na egzotycznej wyspie. Niestety nie opracowałyśmy jeszcze maszyny do teleportacji, ale za to mamy prostą recepturę na koktajl z banana i mango, który pomoże Ci się poczuć właśnie jak na rajskich wakacjach. 🙂
Składniki:
2 PORCJE | 1 PORCJA: 265 kcal
- 1 banan, schładzany 15 minut w zamrażarce
- 1 dojrzałe mango, obrane
- sok z 1 pomarańczy
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- opcjonalnie 1 łyżka syropu klonowego (lub łyżeczka brązowego cukru)
- 3 kostki lodu
Przygotowanie:
- Banana obrać i włożyć na 15 minut do zamrażarki.
- Mango umyć, obrać i obkroić miąższ od pestki. Włożyć do pojemnika blendera, dodać banana, sok wyciśnięty z pomarańczy, jogurt grecki i syrop klonowy/cukier. Dodać lód i dokładnie zmiksować (przez około minutę na wysokich obrotach).