Jak mówi stare przysłowie, nie ma takiego problemu, którego nie rozwiązałaby czekolada. Ale zamiast pochłaniać całą tabliczkę, mamy dla Was zdrowszą (ale pyszną!) alternatywę. Ten krem czekoladowy z awokado to to, co tygryski lubią najbardziej, czyli coś słodkiego i zdrowego – połączenie jednonienasyconych kwasów tłuszczowych i magnezu, cynku oraz chromu.
Składniki:
1 PORCJA | 260 kcal
- 0,5 dojrzałego awokado
- 0,5 banana
- 1 łyżka kakao
- 0,3 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 0,5 łyżki migdałów
Przygotowanie:
- Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę. Banana obrać.
- Miąższ miksować na gładką masę, dodać kakao, wymieszać.
- Mus przełożyć do miseczki, posypać migdałami
Przypnij na Pintereście i zachowaj na później: