Skip to content Skip to footer

Makaron z brokułem i mozzarellą

Masz ochotę na zielony obiad? – Oto przepis na szybki makaron z brokułem i mozzarellą.

Składniki

1 PORCJA

  • 250-300 g brokuła
  • 50 g makaronu spaghetti (najlepiej razowego )
  • 60 g sera mozzarella
  • 1 łyżka orzeszków pinii (lub innych orzechów czy płatków migdałowych)
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Przygotowanie

  1. Osobno ugotować makaron i różyczki brokuła. Makaron powinien być al dente.
  2. Na patelni rozgrzać olej, dodać orzechy, ugotowany makaron i brokuła. Na koniec dorzucić porwaną na drobne kawałki mozzarellę.
  3. Wszystkie składniki wymieszać i smażyć  ok. 2-4 min, aż mozzarella będzie ciepła lub lekko się rozpuści.

Zostaw komentarz

0
Powakacyjna promocja na e-booki
Zdrowe lunchboxy i przepisy na jesień

Kup dowolny z serii 30% taniej lub 2 albo 3 e-booki z dodatkowym rabatem (w koszyku wpisz kod ZDROWO)

Sprawdź