Skip to content Skip to footer

Szybki krem pomidorowy z mascarpone

Ta zupa krem z pomidorów to obiad, który pachnie latem. I to włoskim latem. Przygotujesz ją w oka mgnieniu.

Składniki:

  • 0,5 łyżki oleju rzepakowego
  • 0,5 cebuli
  • 0,5 puszki pomidorów
  • 0,5 papryki
  • 6 łyżek passaty pomidorowej
  • 1 łyżka mascarpone
  • olej rzepakowy 0,5 (łyżki)
  • 2 ząbki czosnku
  • suszone oregano, sól morska, świeżo zmielony pieprz, świeża bazylia

Przygotowanie:

  1. Rozgrzać olej w garnku, dodać pokrojoną cebulę i czosnek oraz paprykę chwilę podsmażyć.
  2. Dodać pomidory z puszki, passatę, przyprawy (oprócz bazylii).
  3. Gotować przez 10-15 minut. Przelać wszystko do blendera i zmiksować.
  4. Przed podaniem dodać mascarpone i listki bazylii.

Zostaw komentarz

0
Powakacyjna promocja na e-booki
Zdrowe lunchboxy i przepisy na jesień

Kup dowolny z serii 30% taniej lub 2 albo 3 e-booki z dodatkowym rabatem (w koszyku wpisz kod ZDROWO)

Sprawdź