Skip to content Skip to footer

Kotleciki dyniowo-jaglane

Kotleciki i placki z warzyw oraz kasz to świetny sposób, żeby włączyć do diety więcej tych składników, a także przemycić je w obiadach dla małych “niejadków”. 🙂

Składniki:

2 PORCJE | 1 PORCJA: 250 kcal

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 200 g dyni
  • 1 jajko
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • curry, papryka słodka, ostra, czosnek, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kaszę opłukać, gotować przez około 15 minut na małym ogniu.
  2. Dynię obrać, pokroić, gotować do miękkości, następnie zmiksować na puree.
  3. Do ugotowanej i lekko przestudzonej kaszy dodać dynię i jajko oraz przyprawy. Wymieszać. Formować kotleciki i piec przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

 

Zostaw komentarz

0
Powakacyjna promocja na e-booki
Zdrowe lunchboxy i przepisy na jesień

Kup dowolny z serii 30% taniej lub 2 albo 3 e-booki z dodatkowym rabatem (w koszyku wpisz kod ZDROWO)

Sprawdź