Skip to content Skip to footer

Sałatka z czereśniami, rukolą i kuskusem

Czereśnie w deserze? Zawsze. 🙂 Ale wypróbuj je też w tej pysznej sałatce z rukolą i kuskusem.

Składniki

2 PORCJE

  • 0,5 szklanki kuskusu
  • 2 garści rukoli
  • 30 g sera feta
  • 100 g słodkich czereśni
  • 2 łyżki migdałów w płatkach
  • 100 g szparagów

Dressing:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie

  1. Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu. 
  2. Od szparagów oderwać i wyrzucić zdrewniałe końce. Resztę pokroić na 2-3 części i wrzucić na 2 minuty do garnka z niewielką ilością gotującej się wody.
  3. Na suchej patelni uprażyć migdały.
  4. Wymieszać wszystkie składniki dressingu.
  5. Wydrylować czereśnie, pokruszyć w palcach ser feta i wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki. Polać dressingiem.

Przypnij na Pintereście i zachowaj na później:

sałatka z czereśniami_dietetyk online
sałatka z czereśniami i kuskusem

Zostaw komentarz

0
Powakacyjna promocja na e-booki
Zdrowe lunchboxy i przepisy na jesień

Kup dowolny z serii 30% taniej lub 2 albo 3 e-booki z dodatkowym rabatem (w koszyku wpisz kod ZDROWO)

Sprawdź