Czereśnie w deserze? Zawsze. 🙂 Ale wypróbuj je też w tej pysznej sałatce z rukolą i kuskusem.
Składniki
2 PORCJE
- 0,5 szklanki kuskusu
- 2 garści rukoli
- 30 g sera feta
- 100 g słodkich czereśni
- 2 łyżki migdałów w płatkach
- 100 g szparagów
Dressing:
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka miodu
Przygotowanie
- Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu.
- Od szparagów oderwać i wyrzucić zdrewniałe końce. Resztę pokroić na 2-3 części i wrzucić na 2 minuty do garnka z niewielką ilością gotującej się wody.
- Na suchej patelni uprażyć migdały.
- Wymieszać wszystkie składniki dressingu.
- Wydrylować czereśnie, pokruszyć w palcach ser feta i wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki. Polać dressingiem.
Przypnij na Pintereście i zachowaj na później: