Jak tu sobie osłodzić życie, aby nie zamartwiać się, że te słodkości pójdą nam w biodra? W zanadrzu mamy kilka propozycji na fit słodycze, a to jeden z nich – puszysty krem kokosowy, który smakuje trochę jak wnętrze popularnych pralinek.
Jego bazą jest biała fasola, ale spokojnie – nie poczujesz jej smaku. 🙂
Składniki:
CAŁOŚĆ: 675 kcal | 1 PORCJA (1/5 całości): ok. 135 kcal
- 1 puszki białej fasoli
- 50 g wiórków kokosowych
- 50 ml mleka
- 1,5 łyżeczki miodu
- 1 łyżka brązowego cukru
- 0,5 łyżeczka cukru waniliowego lub aromatu z wanilią
Przygotowanie:
- Fasolę odcedzić, przepłukać pod zimną wodą. Zmiksować ją na krem.
- Dodać mleko i aromat. Ponownie zmiksować. Stopniowo dodawać wiórki i miód, cały czas miksując masę.
- Dosłodzić do smaku. Miksować, aż masa będzie kremowa.
- Najlepiej jeść, gdy jest w temperaturze pokojowej. Po dłuższym schłodzeniu krem mocno zastyga, więc można z niego zrobić praliny i oprószyć wiórkami kokosowymi.
Pobierz nasz darmowy e-book, jeśli chcesz poznać więcej przepisów na fit desery.