Jeśli unikasz mięsa indyka, bo jest zbyt suche, ten przepis sprawi, że zmienisz zdanie: oto soczyste polędwice z indyka z sosem mango-kolendrowym i pyszną salsą.
Gdy tylko w sklepach pojawiają się szparagi, na naszym AnMowym stole roi się od dań z tym warzywem. Szparagi są jednak nie tylko pyszne, ale także pożywne, a jednocześnie niskokaloryczne. 100 g to ok. 18 kcal. A jakby tego było, uważane są za świetny afrodyzjak. Tym razem szparagi pojawiają się u nas z makaronem spaghetti i łososiem.
Jak sprawić, aby desery były zdrowsze? Dodać do nich warzywa. Tak, warzywa. Spokojnie, wcale nie będzie ich czuć, a często mocno wzbogacają teksturę wypieków. Wypróbuj np. brownie z fasoli.
Czy wiesz, że klasyczne wielkanocne śniadanie to nawet 1500 kcal? Na szczęście można się cieszyć smakami świąt, jednocześnie nie zamieniając się w okrągłą pisankę. :) Oto przepis na fit przystawkę wielkanocną.
Iza udowadnia, że chcieć to móc. W ciągu 10 miesięcy straciła aż 31 kg i 21 cm w obwodzie talii. Nie przeszkodziły jej w tym ograniczenia pandemiczne ani praca zmianowa. Jak wyglądała jej droga do nowej wersji siebie?
Wegetariańskie burgery są pyszne, sycące i napakowane substancjami odżywczymi. Te są pieczone, więc obcinamy kalorie, a dodatek batata sprawia, że pozostają apetycznie soczyste. Warzywne burgery to zawsze dobry pomysł, gdy masz ochotę na konkretny posiłek.
To sałatka idealna na chłodne, jesienne i zimowe dni - nie dość, że jest kolorowa, to jeszcze na ciepło. Jest lekka, a jednocześnie sycąca. Przedstawiamy Ci przepis na zdrową sałatkę z batata, granatu i buraka.
Jeśli śledzisz nasze profile w mediach społecznościowych, pewnie zauważyłeś, że bardzo lubimy dania z makaronami. Tym razem podsuwamy przepis na pyszny makaron z brokułami - jest lekki i przyjazny dla osób z insulinoopornością.
Kasza gryczana tylko do gulaszu? Oczywiście, że nie. Wypróbujcie ten przepis na kaszę gryczaną z fetą. To superproste i niepozorne, ale jednocześnie pyszne danie.